top of page

Kom't erbij!


Hoe wordt de leefbaarheid in Volkel ervaren? Moeten we ons als dorpsraad zorgen maken nu de maatschappij verandert en niet meer alles is zoals vroeger? Buurtbinders onderzoekt de leefbaarheid en treed op ludieke wijze in contact met de huurders van Volkel. Meggy is gevraagd om hen vanuit haar ervaring met Typisch Den Bosch bij te staan in dit project, als procesbegeleider en creatieve geest.

Wat blijkt? Het is goed wonen in Volkel. Mensen voelen zich veilig en zijn over het algemeen heel tevreden. Er is echt wel een verschil tussen het leven in een klein dorp en wonen in de grote stad. Elkaar kennen en gezelligheid zijn in deze Brabantse kern belangrijke waarden. Een gemoedelijk 'goedendag' wanneer je elkaar tegenkomt op straat of helpende hand van de buren op gewenste momenten horen daar bij.

Dat moet je maar net weten als je nieuw bent. Iedere plek kent zo z'n eigen regels.

Om nieuwe bewoners snel thuis te laten voelen ontwikkelen we met de Dorpsraad en enthousiaste huurders een project waarmee we mensen welkom heten. Een warm gebaar waarmee we zeggen; Kom’t erbij!

bottom of page