top of page

Opening Bosch by Night


Bezoekers en bewoners van ’s-Hertogenbosch worden in 2016 onthaald op Bosch by Night. Dit openluchtspektakel brengt Jheronimus Bosch tot leven in licht en geluid met een spectaculaire show op de Markt waar ooit zijn atelier gevestigd was. De show wordt meerdere malen per week ’s avonds vertoond en is gratis toegankelijk voor het publiek.

In eerste instantie zou dit bijzondere onderdeel van het Jheronimus Bosch jaar op vrijdag 4 maart in première gaan, maar dat werd uitgesteld i.v.m. de instorting van een winkelpand op de markt van ’s-Hertogenbosch. Uiteindelijk zijn de noodzakelijke aanpassingen gedaan en ging het geheel op zondag 8 mei van start. Op die dag werd het afscheid gevierd van de bijzondere Jheronimus Bosch expositie in het Noordbrabants museum, de premiere van Bosch by night en de aftrap van de rest van het Bosch-jaar. Een uitgebreid programma met serenades van Bossche muziekkorpsen, het flikkerende licht van fakkels, fantasierijk geklede steltlopers en een vaandel voor elk Bosch 500 project.

WY is betrokken bij de conceptontwikkeling van het evenement op zondag 8 mei en zorgt voor de productie ervan.

bottom of page