top of page

TimeLoopTalk @ Boulevard


Heb je wel eens een gesprek gevoerd waar de nadruk lag op de communicatie en het samenzijn? Eentje waar ruimte was voor al wat er op dat moment gebeurt; in jezelf, in de groep, hardop uitgesproken of als een soort vaag onderbuikgevoel?

Al voor de derde keer is het project Building Conversation onderdeel van Theaterfestival Boulevard eind augustus in ’s-Hertogenbosch. Lotte van den Berg (theatermaker) en Daan ’t Sas (beeldend kunstenaar) zijn de bedenkers en initiatiefnemers van dit project, waarin het gesprek tot kunstvorm wordt verheven.

‘Om onze collectieve verbeeldingskracht te versterken en onze gezamenlijke blik op de toekomst te scherpen, moeten we werken aan de fundamenten van onze gezamenlijkheid: hoe spreken we met elkaar, hoe luisteren we naar elkaar, hoe denken en dromen we samen?’ - Lotte van den Berg

In 2015 waren Marlies en Meggy aanwezig bij gesprekken uit dit project en erg onder de indruk van deze beleving. Eens niet een gesprek wat gaat over resultaat, maar waarin contact met elkaar (luisteren, zien, voelen en jezelf uiten) centraal staat.

‘Het was magisch om het leven even op ‘pauze’ te zetten en ons terug te trekken in een spannende maar veilige bubble, waar we allemaal verantwoordelijk waren voor het verloop van dit samenzijn. Het heeft me laten inzien dat samenleven zo gemakkelijk nog niet is, terwijl ik dat wel het liefst geloof, in die zin was het frustrerend/confronterend. Het heeft me ook geleerd me (sneller) uit te spreken en een ander in vertrouwen te nemen. En ik ben bevestigd in het idee dat communicatie een kunst is, de kunst van het leven misschien wel. Luisteren. Zien. Spreken. Het was op alle niveaus interessant, ontroerend en zó de moeite waard!

Ik zou dit iedereen gunnen. Vaker. Meer.’ - Meggy over Building Conversations


Dit jaar ontwikkelen Lotte en Daan speciaal voor Theaterfestival Boulevard een nieuwe gespreksvorm: Time Loop Talk. In de aanloop naar het festival vinden daarvoor zeven gesprekken plaats, als een soort experiment en vooronderzoek op de uiteindelijke vorm die tussen 4 en 14 augustus wordt uitgevoerd. Een van die zeven gesprekken organiseren wij op woensdag 11 mei 2016.

Tags:

bottom of page