top of page

B*THERE festival 2016


Achter de schermen wordt er alweer hard gewerkt aan B*THERE festival 2016. In 2014 adopteerde WY projectbureau dit festival. Het kwam onder de vleugels van de Verkadefabriek vandaan en kreeg via een eigen onafhankelijke stichting de kans op eigen benen te gaan staan. In acht maanden tijd zetten we samen met drie andere cultureel ondernemers een totaal nieuw tweedaags festival neer onder de rook van de St. Jan, middenin de binnenstad van Den Bosch. Dankzij de medewerking van vrijwilligers, studenten, partners, sponsoren en subsidienten stond daar een event waar meteen de eerste keer al 5000 bezoekers op afkwamen.

In 2015 was er ruimte voor groei en nieuwe inzichten, is er 12 maanden lang alles aan gedaan om het initiatief te professionaliseren. Met 139 vrijwilligers, 108 deelnemers in de container-programmering, 94 muzikanten/ DJ’s op de twee stages en ongeveer 6500 bezoekers was deze B*THERE festival 2015 opnieuw één groot feest en is er een sterk fundament gelegd voor de toekomst.

We zijn vastbesloten om B*THERE festival met steun van onze mentoren en ambassadeurs uit te laten groeien tot een culturele beleving die verder rijkt dan de grenzen van deze stad.

bottom of page